Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 300 g de citrouille, coupée en morceaux
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 15 g de sucre glace
- 500 g de lait
- 20 - 25 g d'espresso, à température ambiante
- 15 g d'extrait de vanille liquide
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sirop d'érable
- glaçons, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1172.4 kJ / 280.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 82.8 mg
Alternatywne przepisy
Salade aux nectarines, stilton et noix de Grenoble, vinaigrette à la framboise
10min
Mélange d'épices pour pain d'épices
5min
Gaufre au falafel
Brak ocen
Salade de vermicelles à la vietnamienne
40min
Pains torsadés chinois à la vapeur
2h 10min
Limonade noire
144 Std.
Perles de coco
3 Std. 50 Min
Spaghetti de poire sur lit chocolaté
30min
Crème glacée beurre de cacahuète et banane
6h 30min
Rolls à la pistache
2u. 20min
Beurre de cacahuète
10min
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
45min