![Chou fermenté Chou fermenté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cd5ff8129225f78363247bf8bab179ee/Derivates/94b8fa0316eb3d9154f52a5d64f17e32d03e531c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de chou de Savoie, coupé en quartiers (3 cm x 5 cm, pour la partie large de la goulotte), ne pas séparer les feuilles
- 200 g de carottes
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 3 cm de gingembre frais, pelé et coupé en tranches (2 mm)
- 2 gousses d'ail
- 1000 g d'eau
- 20 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 166.4 kJ / 39.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 3028.7 mg
Alternatywne przepisy
Pâtes fraîches sans gluten
1 Std. 15 Min
Pain à la patate douce
5 Std. 25 Min
Pain sans gluten au riz grillé
3 Std. 30 Min
Rouleaux d'été végétariens
1j
Yaourt noix de cajou-vanille (végétalien)
15 Std. 30 Min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30min
Gâteau de patate douce sans gluten et sans lactose
5h 40min
Pain noir aux graines
2 godz. 45 min
Chapatis indiens
35min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Tisane et biscotti
55 Min
Granola noix de coco et amandes
45min