Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny do makaronu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
50 g pieczarek duże przekrojone na pół
-
250 g krojonych pomidorów, z puszki250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ - 1 łyżka natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
-
4 liście bazylii, świeże porwane
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
ser grana padano (opcjonalnie) tarty
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
346.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
634.4 kJ /
151.6 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Wegański sos boloński
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Sos neapolitański
1 godz.
Sos pomidorowy
40 min