Urządzenia i Akcesoria
Chleb mieszany z ziemniakami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
15 kromek
Składniki
-
25 g ziaren żyta
-
50 g ziaren pszenicy
-
65 g mleka65 g kefiru
-
60 g wody
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczka cukru
-
1 jajko roztrzepane
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżka oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczka soli
-
75 g ziemniaków ugotowanych, wystudzonych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka siemienia lnianego
-
1 łyżeczka pestek dyni
-
1 łyżeczka słonecznika łuskanego
-
1 łyżeczka płatków owsianych plus dodatkowa ilość do posypania
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 szczypta tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
86.1 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
352.1 kJ /
84.2 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.