Gratin de crevettes aux baies roses

Gratin de crevettes aux baies roses

4.7 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • échalotes coupées en deux (environ 30 g)
    2
  • d'huile d'olive plus 1 cuillère à soupe pour la friture
    5 g
  • de cognac
    1 c. à café
    1 c. à café de brandy
  • de baies roses
    1 c. à café
  • de crème épaisse
    300 g
  • du beurre pour le graissage
  • de crevettes crues, épluchées et déveinées
    400 g
  • de sel de mer ou au goût
    3 pincées
  • de poivre noir, moulu ou au goût
    1 pincée
  • de ciboulette fraîche hâchée
    1 c. à soupe
  • jaunes d'œufs de grands œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 217 kcal / 908 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...