Ragoût de dinde à la crème et aux champignons

Ragoût de dinde à la crème et aux champignons

4.7 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignons coupés en quartiers
    200 g
  • de carottes en rondelles (1 cm)
    120 - 150 g
  • de branches de céleri en tronçons (0.5 cm)
    50 - 70 g
  • de vin blanc
    50 g
  • de cuisses de dinde, sans peau et désossées en morceaux (4 cm)
    800 g
  • de moutarde de Dijon
    1 ½ c. à café
  • de sel
    ¾ - 1 ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de thym frais
    2 - 3 brins
  • de bouillon de poule (voir conseil)
    750 g
  • de cubes de bacon
    150 g
  • de champignons frais coupés en quartiers
    250 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    200 g
  • de maïzena
    10 g
  • de moutarde à l'ancienne
    1 ½ c. à café
  • de persil frais haché
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 574 kcal / 2404 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 980 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...