Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 120 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 100 g di zucchero
- 4 uova (da 60 g)
Crema allo yogurt
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di yogurt greco bianco
- 100 g di latte condensato zuccherato
Terminare la preparazione
- frutta fresca mista (es. mirtilli, lamponi, ciliegie, kiwi, fragole, ecc.), a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 851.3 kJ / 203.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 155.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ghirlanda dolce di Natale
4 Std. 30 Min
Calzone fritto
5h
Crostata ai pistacchi
4h
Plumcake al mascarpone
2h
Cream tart al cioccolato
8u.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min
Crostata al cioccolato e lamponi
2h
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min
Crostata crema e amarene
1h 30min
Crostata morbida al cioccolato
2 godz. 40 min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Torta ubriaca al vino rosso
2h