Crostata morbida allo yogurt e frutta

Crostata morbida allo yogurt e frutta

3.2 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta biscotto
  • di farina tipo 00
    120 g
  • di lievito in polvere per dolci
    5 g
  • di zucchero
    100 g
  • uova (da 60 g)
    4
Crema allo yogurt
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • di yogurt greco bianco
    250 g
  • di latte condensato zuccherato
    100 g
Terminare la preparazione
  • frutta fresca mista (es. mirtilli, lamponi, ciliegie, kiwi, fragole, ecc.), a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 203.5 kcal / 851.3 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 155.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...