Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 80 g di farina
- 20 g di fecola di patate
- 1 pizzico di zucchero vanigliato
Crema al mascarpone
- 225 g di panna (30-40% di grassi), molto fredda
- 2 tuorli
- 60 - 80 g di zucchero
- 150 g di mascarpone
- 60 g di caffè americano appena fatto
- cacao amaro in polvere q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Torta Diplomatica
3 Std.
Torta bignè al cioccolato bianco
1 Std.
Pasta biscotto
1 Std.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5 Std.
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 Std.
Rotolo al tiramisù
3h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 Std.
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 Min
Torta Nua
2 Std.
Torta mimosa
1h 5min
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.