Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 392 kJ / 93.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 17.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema mousseline
1 Std.
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Pan di Spagna
1 Std.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5 Std.
Crema diplomatica
30 Min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 Std.
Millefoglie
5 Std.