Pan di spagna panna e fragole

Pan di spagna panna e fragole

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 pizzico di sale
Fragole
  • 100 g di fragole alcune intere, altre a metà o in quarti
  • 400 g di fragole
Panna montata
  • 50 g di zucchero
  • 500 g di panna (30-40% di grassi) molto fredda
Terminare la preparazione
  • 4 cucchiai di liquore all'amaretto
    4 cucchiai di Rum

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 123.1 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1731.4 kJ / 413.8 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...