Papet vaudois

Papet vaudois

4.7 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 portions

Składniki

  • 700 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pommes de terre à chair ferme pelées et coupées en morceaux (2 cm)
  • 300 g de poireaux coupés en deux dans le sens de la longueur puis coupés en lanières (1 cm)
  • ½ saucisson vaudois
  • ½ saucisse aux choux
  • 40 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g de beurre
  • ½ c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 75 g de crème entière, froide
  • 50 g de vin blanc, sec
  • ½ cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • ¼ de c. à café de poivre, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38 g
Kalorie 4644 kJ / 1122 kcal
Tłuszcz 86 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...