![Risotto aux bolets et au brie Risotto aux bolets et au brie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A2ED781D-6733-4B47-AD52-CE71C1940925/Derivates/F2C6860B-8BF1-4462-BDB8-98CCAE2A11A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de bâtonnets salés
- 5 brins de thym, frais, dont 3 brins effeuillés
- 800 g d'eau
- 25 g de bolets, séchés (bio)
- 2 cubes de bouillon de bolets (pour 0,5 l chacun)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à soupe de beurre
- 300 g de riz risotto, tout type (cuisson 20 minutes)
- 100 g de vin blanc, sec
- 200 g de fromage de Brie
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2247 kJ / 538 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Rösti bernois
40 min
Risotto alla milanese
30 min
Émincé à la zurichoise
50 dk
Spätzlis au fromage
1h 10 min.
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Cake aux branches
1h 10 min.
Papet vaudois
55 min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Polenta tessinoise
45 dk
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min