Avocat, œuf et tartare de saumon

Avocat, œuf et tartare de saumon

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 6 œufs froids
  • l'eau à remplir jusqu’au repère de 1 litre précisément
  • 2 brins d'aneth, frais brins effeuillés
  • 250 g de filets de saumon, frais, avec ou sans peau (qualité sushi), coupés en morceaux
  • 20 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 5 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de baies roses
  • ½ c. à café de sel
  • 3 avocats
  • 30 g de calçots, frais (pousses d'oignons)
  • 6 tranches de pain blanc toasté

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 459.7 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 1491 kJ / 356.3 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...