Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil frais d'(env. 20 g), effeuillé
- 100 g de parmesan, en morceaux (2 cm)
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de riz risotto, tout type (cuisson 20 min.)
- 100 g de vin rouge
- 80 g de concentré de tomates
- 750 g d'eau
- 100 g de crème entière
- 1 ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2061 kJ / 491 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Curry panang
45 Min
Gratin de hachis et cornettes
1h 10 min
Chili con cervelas
1j
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50 menit
Risotto à la tomate et au basilic
30 min
Focaccia au romarin
2j 30 menit
Papet vaudois
55 Min
Risotto à la courge
35 Min
Focaccia aux tomates
40 min
Croissants au jambon
35 Min