Velouté de poireaux, fenouil, pommes de terre et coques

Velouté de poireaux, fenouil, pommes de terre et coques

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de graines de fenouil
    2 c. à café rases
  • de beurre doux
    30 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux
    400 g
  • de poireaux (le blanc et ⅓ du vert), nettoyés et émincés
    200 g
  • de fenouil
    150 g
  • d'eau
    600 g
  • de gros sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
    2 c. à soupe bombée
  • de vin blanc
    100 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 143 kcal / 597 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 524.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...