Velouté de poireaux, fenouil, pommes de terre et coques

Velouté de poireaux, fenouil, pommes de terre et coques

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 2 c. à café rases de graines de fenouil
  • 30 g de beurre doux
  • 400 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 200 g de poireaux (le blanc et ⅓ du vert), nettoyés et émincés
  • 150 g de fenouil
  • 600 g d'eau
  • 2 pincées de gros sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 c. à soupe bombée de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
  • 100 g de vin blanc
  • 1000 g de coques fraîches, préalablement dégorgées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 524.3 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 597 kJ / 143 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...