Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre froid
Le brownie
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1000 g d'eau
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 90 g de noisettes décortiquées
- 100 g de beurre
- 3 œufs
- 130 g de farine de blé
- 160 g de sucre roux
- 5 g de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.2 kJ / 537.9 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 35.1 mg
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2 Std. 25 Min
Tarte aux noisettes et chocolat
3u. 15min
Cookies cœur bonbon au caramel
30min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2h 30min
Gâteau au caramel
3 Std. 50 Min
Parfait au caramel
7h
Coque croustillante au chocolat et à la framboise
4h 20min
Cookie géant
40min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Cookies choco-speculoos
30min
Petits coulants au chocolat
20min