Gâteau damier

Gâteau damier

4.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

  • de beurre coupé en morceaux
    160 g
  • de yaourt nature
    250 g
  • de farine de blé
    330 g
  • œufs
    6
  • de sucre en poudre
    415 g
  • de vanille en poudre
    1 c. à café
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    2 c. à café
  • de chocolat noir coupé en morceaux
    50 g
  • d'huile de noisette
    20 g
  • de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
    100 g
  • de lait concentré sucré
    200 g
  • d'eau
    150 g
  • de cacao en poudre
    30 g
  • biscuits en bâtonnet au chocolat blanc, type Fingers pour la finition
  • biscuits en bâtonnet au chocolat noir, type Fingers pour la finition
  • billes de chocolat noir et blanc, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 782.1 kcal / 3272.3 kJ
Białko 14.2 g
Tłuszcz 32.7 g
Węglowodany 111.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 204.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...