Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda

Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda

4.3 208 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilienblätter
    25 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • rote Zwiebel (ca. 70 g), in Stücken (1 cm)
    1
  • Karotten in Stücken (1 cm)
    150 g
  • Sellerie geschält, in Stücken (1 cm)
    150 g
  • Melanzani in Stücken (1 cm)
    150 g
  • Koriander, ganz
    ½ TL
  • Kümmel, ganz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Kichererbsen, gegart (Abtropfgewicht)
    350 g
  • Streichkäse (RUPP Feinster Streich mit Gouda)
    175 g
  • Currypulver
    1 TL
  • Wasser
    130 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Zitronensaft
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 312 kcal / 1306 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...