Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate sbucciate, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 65 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 270 - 330 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2013.6 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 592.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Frittelle di patate aromatiche
45 Min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
1 Std. 15 Min
Omelette verdure e formaggio
30 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1 Std. 10 Min
Frittelle di patate con Affettatutto Bimby®
35min
Barrette ai cereali e caramello (senza glutine)
40 Min
Ratatouille di verdure
1 Std.
Buon compleanno Cookidoo®!
2 Std.
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1 Std. 15 Min
Ratatouille galette (TM6)
1h 30min