Gratin di patate

Gratin di patate

4.1 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di patate sbucciate, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
  • 65 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 270 - 330 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 592.7 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 2013.6 kJ / 481.3 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...