Tacos com legumes e feijão

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 unidades

Składniki

  • tomate-chucha firme e pequeno que caiba inteiro no bocal da mandolina Bimby® (2 unid. aprox.)
    200 g
  • cenoura
    140 g
  • curgete c/ casca, s/ extremidades
    160 g
  • queijo Gruyère cortado em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
    120 g
    120 g queijo flamengo, cortado em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
  • cebola
    50 g
  • feijão-encarnado, em lata escorrido
    300 g
  • água
    150 g
  • caldo de legumes caseiro
    ½ c. chá de
    ¼ cubo de caldo de legumes
  • concentrado de tomate
    20 g
  • pimenta-de-caiena em pó
    3 pitadas de
  • sal
    ¼ - ½ c. chá de
  • pimenta
    3 pitadas de
  • tortilhas de milho
    6
  • Flocos de malagueta seca (opcjonalnie) q.b. p/ polvilhar
  • coentros picado
    ½ ramo de
  • crème-fraîche p/ servir
    100 g
  • lima cortada em rodelas ou cunhas, p/ servir
    1

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 247.2 kcal / 1034.4 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 483.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...