Caril de borrego com grão-de-bico e couve kale

Caril de borrego com grão-de-bico e couve kale

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz. 50 min
6 doses

Składniki

  • borrego limpo s/ osso, cortado em cubos (3 cm aprox.), p/ guisar
    500 g
  • água mais q.b. p/ demolhar
    760 g
  • pasta de caril amarela
    50 g
  • gengibre em pó
    1 c. sopa de
  • sementes de cominhos
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • grão-de-bico seco
    150 g
  • cebola cortada em pedaços
    80 g
  • azeite
    30 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. sopa de
  • tomate em pedaços
    400 g
  • lentilhas vermelhas secas
    70 g
  • couve kale cortada em pedaços pequenos (2-3 cm aprox.)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 441.5 kcal / 1847.2 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 559.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...