Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wiśni, świeżych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 1200 g wody
- 75 - 125 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 411.6 kJ / 98.4 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 9.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1h 15min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5h
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Kompot z rabarbaru
2h 15min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35min
Napar jabłkowy
40min
Roślinna pianka do kawy
10 min