
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wiśni, wydrylowanych (patrz wskazówka)
- 1200 g wody
- 75 - 125 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 411.6 kJ / 98.4 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 9.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze pora (450-800 g)
30min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50min
Tepache
120 godz. 20 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Truskawkowe lassi
5min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 Min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30min
Lody śmietankowe w wafelku
6 Std. 30 Min
Kubusiowy sok domowy
30min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min