Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wiśni, świeżych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 1200 g wody
- 75 - 125 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 411.6 kJ / 98.4 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 9.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 Min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40 Min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 Min
Kompot z rabarbaru
2u. 15min
Sos truskawkowy
15min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 Min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45 Min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 Min