Carciofi alla romana

Carciofi alla romana

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porzioni

Składniki

  • 2 carciofi
  • ½ limone, preferibilmente biologico
  • ½ mazzetto di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
  • ¼ - ½ spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½ cucchiaino raso di dado per brodo vegetale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 132 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 669.8 kJ / 160.1 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...