Carciofi romani gratinati

Carciofi romani gratinati

4.1 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 6 carciofi tipo mammole, mondati e a metà
  • 1 limone il succo
  • 1 cucchiaio di farina tipo 00
  • 600 g di acqua
  • 3 pizzichi di sale
  • 50 g di succo di limone
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 20 g di pane raffermo
  • 20 g di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
    20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi, (2 cm)
  • 10 foglie di menta fresca lavate e asciugate
  • 12 mozzarelline ciliegine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2381.3 mg
Białko 79.3 g
Kalorie 4794.8 kJ / 1146 kcal
Tłuszcz 83.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 46.3 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...