Chleb pszenno-żytni razowy

Chleb pszenno-żytni razowy

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
45 kromek

Składniki

  • 150 g ziaren żyta
  • 60 g świeżych drożdży pokruszonych
    6 łyżeczek suchych drożdży
  • 45 g miodu
  • 450 g mleka
  • 600 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 96.6 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 332.2 kJ / 79.4 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...