Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni razowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
45 kromek
Składniki
-
150 g ziaren żyta
-
6 łyżeczek suchych drożdży60 g świeżych drożdży pokruszonych
-
45 g miodu
-
450 g mleka
-
600 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
96.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
332.2 kJ /
79.4 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min