Urządzenia i Akcesoria
Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
30 pieces
Składniki
-
pork meat, sinew free cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)500 g
-
caster sugar120 g
-
honey40 g
-
Sichuan pepper to taste (see Tips)15 - 20 g
-
paprika½ tsp
-
Shaoxing wine40 g
-
light soy sauce50 g
-
ground black pepper½ tsp
-
oil to grease
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
70 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
285.4 kJ /
68.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai Volcano Spare Ribs
2 godz.
Peach Gum Snow Fungus Dessert
Brak ocen
Pork Ball Soup With Cabbage
40 min
Ginger Fried Rice
15 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Homemade Chicken Stock Powder
1 godz. 35 min
Kimchi Sauce
20 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min