Mala bakkwa (Chinese pork jerky)

Mala bakkwa (Chinese pork jerky)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
30 pieces

Składniki

  • pork meat, sinew free cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)
    500 g
  • caster sugar
    120 g
  • honey
    40 g
  • Sichuan pepper to taste (see Tips)
    15 - 20 g
  • paprika
    ½ tsp
  • Shaoxing wine
    40 g
  • light soy sauce
    50 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • oil to grease

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 68.2 kcal / 285.4 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 70 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...