
Urządzenia i Akcesoria
Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
30 pieces
Składniki
-
pork meat, sinew free cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)500 g
-
caster sugar120 g
-
honey40 g
-
Sichuan pepper to taste (see Tips)15 - 20 g
-
paprika½ tsp
-
Shaoxing wine40 g
-
light soy sauce50 g
-
ground black pepper½ tsp
-
oil to grease
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
68.2 kcal /
285.4 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
70 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Black sesame cream soup
15 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Hakka Rice Wine Chicken
1 godz. 25 min
Braised Potatoes With Mince Meat
30 min
Cantonese Steamed Fish
40 min