Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork meat, sinew free, cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)
- 120 g caster sugar
- 40 g honey
- 15 - 20 g Sichuan pepper, to taste (see Tips)
- ½ tsp paprika
- 40 g Shaoxing wine
- 50 g light soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 285.4 kJ / 68.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min.
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Black Bean Pig's Tail Soup
2u. 20min
Pork and prawn dumplings
55min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min