Urządzenia i Akcesoria
Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
30 pieces
Składniki
-
pork meat, sinew free cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)500 g
-
caster sugar120 g
-
honey40 g
-
Sichuan pepper to taste (see Tips)15 - 20 g
-
paprika½ tsp
-
Shaoxing wine40 g
-
light soy sauce50 g
-
ground black pepper½ tsp
-
oil to grease
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
70 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
285.4 kJ /
68.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peach Gum Snow Fungus Dessert
Brak ocen
Demo Recipe 2 - Quick Steamed Buns
1 godz.
Thai Volcano Spare Ribs
2 godz.
Itek Tim (Salted Vegetable Duck Soup)
Brak ocen
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Lala Clam Soup Meehoon
1 godz. 15 min