Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pork meat, sinew free, cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)
- 120 g caster sugar
- 40 g honey
- 15 - 20 g Sichuan pepper, to taste (see Tips)
- ½ tsp paprika
- 40 g Shaoxing wine
- 50 g light soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- oil, to grease
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 285.4 kJ / 68.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Chai Buey
1h 45min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 Std. 30 Min
Sambal chilli
35 Min
Tomato Chutney
20 Min
Pineapple tarts
1 Std. 30 Min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 Std.
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Ikan Bilis Seasoning Powder
40min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
All-in-one chicken Congee
35 Min