Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 120 g water
- 50 g sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour
- 30 g milk powder
- 1 egg
- 40 g unsalted butter, room temperature
- ½ tsp sea salt
Nyonya curry chicken filling
- 1200 g chicken Marylands, skin on, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 150 g Nyonya spice paste
- 20 g Madras curry powder
- ½ tsp sea salt
- vegetable oil, to grease
- 200 g coconut milk
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646 kJ / 630 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1054.1 mg
Alternatywne przepisy
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10h 25 min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 Std. 20 Min
Hotteok (sweet filled pancakes)
1 godz. 50 min
Korean fried chicken
4h
Mala Bakkwa
4 godz. 35 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Chicken stock powder
6h 35min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
All-in-one chicken Congee
35 Min