Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil, for greasing
- 200 g baker's flour
- 1 tsp dried instant yeast
- 120 g milk
Taro filling
- 600 g water
- 300 g taro, peeled, and cut into pieces (2 cm - see Tip)
- 100 - 120 g sugar, to taste
- 30 g unsalted butter
- 20 g milk
Taro bread
- 30 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 70 g baker's flour
- 30 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 tsp milk
- 20 g caster sugar
- ½ tsp salt
- 15 g flaked almonds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1208 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3 Std.
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Mantou buns
1小时 30 分钟
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Savory Turnip Cake
26u. 55min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Red bean ice cream
29h 50min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Soy milk
24h 30 min