
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- olive oil for greasing
- 200 g baker's flour
- 1 tsp dried instant yeast
- 120 g milk
Taro filling
- 600 g water
- 300 g taro peeled, and cut into pieces (2 cm - see Tip)
- 100 - 120 g sugar to taste
- 30 g unsalted butter
- 20 g milk
Taro bread
- 30 g unsalted butter softened, plus extra for greasing
- 70 g baker's flour
- 30 g plain flour plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 tsp milk
- 20 g caster sugar
- ½ tsp salt
- 15 g flaked almonds for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 287 kcal / 1208 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Błonnik
- 2.4 g