Yu xiang rou si (Yuxiang pork)

Yu xiang rou si (Yuxiang pork)

4.5 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • pork fillet cut into thin slices (approx. 5 mm)
    250 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    2 tbsp
  • vegetable oil
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    5 cm
  • chilli broad bean paste (see Tip)
    1 tbsp
  • dried black fungus soaked, drained and cut into julienne
    20 g
  • canned bamboo shoots drained and cut into julienne
    75 g
  • dark soy sauce
    1 tsp
  • light soy sauce
    1 tsp
  • white sugar
    1 tbsp
  • rice wine vinegar
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 821.1 mg
Białko 65.4 g
Kalorie 3133.3 kJ / 746 kcal
Tłuszcz 33.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...