Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g pork fillet, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 2 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp chilli broad bean paste (see Tip)
- 20 g dried black fungus soaked, drained and cut into julienne
- 75 g canned bamboo shoots, drained and cut into julienne
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tbsp white sugar
- 1 tbsp rice wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 3133.3 kJ / 746 kcal
- Białko
- 65.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 821.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taiwanese three cup chicken
20min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Mapo tofu
15min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Rice Wine Chicken
30min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min