Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g pork fillet, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 2 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp chilli broad bean paste (see Tip)
- 20 g dried black fungus soaked, drained and cut into julienne
- 75 g canned bamboo shoots, drained and cut into julienne
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tbsp white sugar
- 1 tbsp rice wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 3133.3 kJ / 746 kcal
- Białko
- 65.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 821.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Braised pork belly
55 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Yam Rice
45min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Nutty Passionfruit Pork Ribs
1 Std. 15 Min
Ginger Pork
25 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min