Lupin, corn and tomato muffins with basil yoghurt (Diabetes)

Lupin, corn and tomato muffins with basil yoghurt (Diabetes)

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • natural yoghurt high protein (see Tips)
    420 g
  • fresh basil leaves only
    20 g
  • eggs
    3
  • ricotta low fat
    80 g
  • extra virgin olive oil
    80 g
  • ground black pepper to taste
  • lupin flour (see Tips)
    95 g
  • wholemeal spelt flour
    150 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • linseeds (flaxseeds)
    1 ½ tbsp
  • cherry tomatoes cut into quarters
    250 g
  • frozen corn kernels
    55 g
  • sunflower seeds
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 306.7 kcal / 1283.3 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 238.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...