Wersje kompatybilne
Lupin, corn and tomato muffins with basil yoghurt (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 20 g fresh basil, leaves only
- 3 eggs
- 80 g ricotta, low fat
- 80 g extra virgin olive oil
- ground black pepper, to taste
- 95 g lupin flour (see Tips)
- 150 g wholemeal spelt flour
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tbsp linseeds (flaxseeds)
- 250 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 55 g frozen corn kernels
- 2 tbsp sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1283.3 kJ / 306.7 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 238.3 mg
Alternatywne przepisy
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Edna's lemon curd teacake
40min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30min
Grab 'n' go muesli bites (Diabetes)
25min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Gwinganna mushroom pâté
20min
Aperol® and lemon sour with aquafaba foam
10min
Peanut butter and chocolate custard
15 min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h