Wersje kompatybilne
Lupin, corn and tomato muffins with basil yoghurt (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 20 g fresh basil, leaves only
- 3 eggs
- 80 g ricotta, low fat
- 80 g extra virgin olive oil
- ground black pepper, to taste
- 95 g lupin flour (see Tips)
- 150 g wholemeal spelt flour
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tbsp linseeds (flaxseeds)
- 250 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 55 g frozen corn kernels
- 2 tbsp sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1283.3 kJ / 306.7 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 238.3 mg
Alternatywne przepisy
Walnut cake with coffee frosting
1 Std. 10 Min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Banana and oatmeal energy bars
35min
Green bread and mushrooms (Diabetes)
45min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1h 15min
Grab 'n' go muesli bites (Diabetes)
25min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Thirty second whole orange cake
1h 15min