Ricotta and spinach crespelle "cake"

Ricotta and spinach crespelle "cake"

4.8 61 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    80 g
  • plain flour
    120 g
  • polenta (fine)
    2 tbsp
  • eggs
    2
  • fresh chives cut into quarters, plus extra chopped for garnishing
    5 sprigs
  • milk
    350 g
  • olive oil
    20 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
    4
  • salted butter cut into pieces, plus extra for frying
    20 g
  • fresh baby spinach leaves
    300 g
  • ricotta
    350 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • thickened cream
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 912.1 mg
Białko 28.9 g
Kalorie 2534.4 kJ / 603.4 kcal
Tłuszcz 37.2 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 22.1 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...