Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh chives, cut into quarters, plus extra chopped for garnishing
- 120 g plain flour
- 2 tbsp polenta (fine)
- 2 eggs
- 350 g milk
- 20 g olive oil
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g salted butter, cut into pieces, plus extra for frying
- 300 g fresh baby spinach leaves
- 350 g ricotta
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g thickened cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2534.4 kJ / 603.4 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 912.1 mg
Alternatywne przepisy
Beef cobbler with polenta dumplings
1小时 30 分钟
Mushroom stroganoff
20 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min
Mushroom croustade
1 Std. 35 Min
Mushroom tart
50min
Ricotta and polenta chips
2sa 20 dk
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Baked rice croquettes
1小时 30 分钟
Cheese and spring onion galette
1小时 15 分钟
Carrot gnocchi with zucchini cream
1小时 15 分钟
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min