Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 2 tablespoons for frying
- 1 red onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters (e.g. button or Swiss brown)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp sumac
- 400 g canned pinto beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp chia seeds
- 1 ½ tbsp psyllium husks
- 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 6 bread rolls of choice, cut into halves horizontally (see Tips)
- 6 slices vegan cheese (see Tips)
- iceberg lettuce, to serve
- ketchup, to serve (see Tips)
- tomatoes, cut into slices, to serve
- red onion, cut into slices, to serve
- avocado, flesh only, cut into slices, to serve
- vegan mayonnaise, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1860.7 kJ / 443 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 godz. 45 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Blue cheese tofu dressing
5 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 Min
Sweet potato lasagne
1h 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min