Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- butter, for greasing
- 80 g pecan nuts, plus extra for garnishing
- 80 g carrot, cut into pieces
- 130 g red apple, core removed and cut into quarters
- 2 tbsp raw sugar
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon, plus extra to sprinkle
- ½ tsp ground allspice
- 2 eggs
- 20 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- 1200 g water
Syrup
- 70 g pouring (whipping) cream
- 50 g raw sugar
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp water
- 40 g butter, cut into cubes
- 2 star anise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3485.3 kJ / 833 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 63.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 379.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple, pear and bay leaf cake
1 godz. 15 min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 min.
Apple and date cake
1h 30 min
Mixed berry clafoutis
40 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Spiced red wine pears
45min
Fig and walnut bread
3 Std. 20 Min
Poppy seed and apple cake
2sa 10 dk
Chocolate and pear cake
1h 30 min
Peach and plum upside-down cake
50 min.
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 godz. 20 min