Tourte aux blettes et aux pignons de pin

Tourte aux blettes et aux pignons de pin

4.2 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    375 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
    195 g
  • d'eau
    120 g
  • de sel
    3 pincées
La farce
  • d'oignon coupé en quatre
    90 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • d'eau
    1200 g
  • de riz
    50 g
  • de blettes les feuilles et les côtes, rincées et coupées grossièrement
    1000 g
  • de parmesan en morceaux
    120 g
  • œuf
    3
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pignons de pin grillés
    50 g
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 692 kcal / 2895 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...