
Wersje kompatybilne
Velouté de champignons, pois chiches et fromage de chèvre
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 brins de persil frais, équeuté
- 5 brins de coriandre fraîche
- 150 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 60 g d'échalotes
- 600 g de champignons de Paris frais coupés en morceaux
- 10 g d'huile
- 10 g de fécule de maïs
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 400 g d'eau
- 200 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 300 g de pois chiches en conserve égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 316.5 kcal / 1328.3 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 1035.3 mg