
Wersje kompatybilne
Crumble courgette et petits pois, sorbet au wasabi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sorbet de petits pois au wasabi
- 500 g de petits pois surgelés
- 180 g d'eau froide
- 50 g de sucre en poudre
- 5 - 10 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi à ajuster en fonction des goûts
- 1 blanc d'œuf
Le crumble petits pois-courgette
- 500 g d'eau
- 160 g de petits pois surgelés
- 880 g de courgettes coupées en cubes (1 cm)
- ½ bouquet de basilic frais
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de parmesan coupé en morceaux
- 120 g de farine de blé
- 80 g de beurre coupé en morceaux
- 2 c. à soupe de pesto de basilic (voir "Conseil(s)")
- 120 g de flocons d'avoine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 752.5 kcal / 3152.8 kJ
- Białko
- 28 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Węglowodany
- 83.3 g
- Błonnik
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 584.5 mg