Fèves fraîches à la catalane

Fèves fraîches à la catalane

4.1 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de fèves fraîches
    1000 g
    1000 g de fèves, surgelées, préalablement décongelées
  • d'ail
    3 gousses
  • d'oignons coupés en deux
    180 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de thym frais effeuillés
    3 brins
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de tomates détaillées en dés
    500 g
  • de coulis de tomates
    100 g
  • de chorizo détaillé en lardons
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 580.8 kcal / 2435.7 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 59.2 g
Błonnik 24.7 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 793 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...