Fèves fraîches à la catalane

Fèves fraîches à la catalane

4.1 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 1000 g de fèves fraîches
    1000 g de fèves, surgelées, préalablement décongelées
  • 3 gousses d'ail
  • 180 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 3 brins de thym frais effeuillés
  • 2 feuilles de laurier déshydratées
  • 100 g de vin blanc sec
  • 500 g de tomates détaillées en dés
  • 100 g de coulis de tomates
  • 150 g de chorizo détaillé en lardons
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 793 mg
Białko 37.5 g
Kalorie 2435.7 kJ / 580.8 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 24.7 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 59.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...