Soupe au chou et boulettes de blanc de volaille

Soupe au chou et boulettes de blanc de volaille

4.7 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions

Składniki

Les boulettes de blanc de volaille
  • de blanc de volaille coupé en dés (2 cm)
    250 g
  • oignon
    ½
  • gousse d'ail de petite taille
    1
  • de persil frais équeutés, et un peu pour la finition
    2 brins
  • œuf
    1
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de paprika doux en poudre
    3 c. à café
La soupe au chou et la finition
  • de chou blanc sans le cœur, coupé en morceaux
    180 g
  • oignon
    ½
  • de mélange de légumes pour potage (carotte, céleri ou poireau par ex.), en morceaux
    120 g
  • d'huile végétale
    10 g
  • d'eau
    400 g
  • de fond de légumes maison
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 331 kcal / 1383 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1123 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...