Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 80 g di acqua + q.b.
- 8 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 10 g di zucchero
- 125 g di yogurt naturale, non zuccherato
- 200 g di farina manitoba
Impasto
- 125 g di farina di castagne
- 80 g di farina manitoba
- 70 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 337.9 kJ / 80.8 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 200.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Brioches ripiene alle mele
4h
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h
Impasto per pane veloce
45min
Plumcake alle carote al Varoma
2h
Liquore alle pere
384h
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby®
2h
Pane per la colazione con frutta secca
3h
Biscottini mele e noci
50min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h
Pane alla zucca e mandorle
5h