Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di prugne secche denocciolate
- 30 g di uvetta
- 30 g di gherigli di noci
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di zucchero
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 362 kJ / 87 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra saporita di riso e legumi
40 min
Mesciua spezzina
1h
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 min.
Minestra imperiale tricolore
1 godz. 30 min
Baguette con ciccioli
5óra
Brunelle
2óra
Lasagna radicchio e salsiccia
2óra
Zavata carsolina
5óra
Plumcake all'arancia
1h
Plumcake colomba di Pasqua
2óra
Salame di cioccolato al caffè
3óra 30p
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1 godz. 30 min