Urządzenia i Akcesoria
Chleb wiejski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
17 kromek
Składniki
-
300 g ziaren pszenicy
-
200 g wody
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
60 g maślanki
-
75 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do posypania
-
1 łyżeczki soli
-
½ łyżka octu balsamicznego
-
½ łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
145.1 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
331.3 kJ /
79.2 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1h 30min
Chleb z otrębami
1h 35min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18h 45min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20h
Chleb pełnoziarnisty na parze
2h
Bułki grahamki
1h 5min
Chleb musli
1h 45min
Chleb mieszany z ziemniakami
1h 45min
Chleb pszenno-żytni razowy
1h 40min
Chleb orkiszowy
1h 40min
Chleb pszenny
1h 30min
Bułki pszenne
1h 30min