Różowa surówka

Różowa surówka

3.2 45 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • białej kapusty pokrojonej na 3 cm kawałki
    300 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
    300 g
  • oliwy z oliwek
    125 g
  • jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
  • musztardy Dijon
    1 łyżeczka
  • liści kolendry, świeżych
    10 g
    10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • sosu Worcestershire (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 251.8 kcal / 1053.5 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 12.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 298.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...