Różowa surówka
TM6 TM5

Różowa surówka

3.1 (41 ocen)

Składniki

  • 300 g białej kapusty, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 300 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
  • 125 g oliwy z oliwek
  • 1 jajko, o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 10 g liści kolendry, świeżych
    lub 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1053.5 kJ / 251.8 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
12.9 g
Tłuszcz
21.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
4.2 g
Sód
298.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy