Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g białej kapusty, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 300 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
- 125 g oliwy z oliwek
- 1 jajko, o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
-
10
g liści kolendry, świeżych
lub 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście - ¼ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1053.5 kJ / 251.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 298.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka rainbow slaw (TM5)
15 Min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 Min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 Min
Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
10 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 Min
Surówka z marchewki i pora
15 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min