
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Gotowanie kaszy jaglanej i liści kapusty
-
6 - 12 liści kapusty włoskiej (6 dużych lub 12 małych)
-
250 g kaszy jaglanej
-
1200 g wody
Sos grzybowy
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
200 g grzybów, świeżych (np. pieczarek, grzybów leśnych, shiitake), pokrojonych na 4 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Gołąbki z kaszą jaglaną
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zupa krem z pomidorów
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
700 g pomidorów przekrojonych na pół
-
400 g wody
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 - 120 g śmietany
-
2 - 4 liście bazylii, świeże
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323 kcal /
1351 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1168 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska