Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g farinha
- 120 g sêmola de trigo duro
- 120 g água
- 30 g azeite
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 300 g água
- 200 g batata s/ casca, cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 100 g espinafres baby frescos
- 100 g ervilhas congeladas
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g manteiga
- ½ c. chá de noz-moscada
- ½ c. chá de sal
- ¼ - ½ c. chá de pimenta
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ cozer, mais q.b. p/ pincelar
- Sal q.b. p/ temperar
- 2 c. sopa de manteiga
- 3 pés de tomilho, fresco
- 6 - 7 cogumelos Paris cortados em fatias
- 2 c. sopa de pinhão cru
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2169.9 kJ / 518.6 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 615.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota de matcha
2h
Vichyssoise com maçã verde
45min
Pão de hambúrger
Brak ocen
Suflê de chocolate branco com calda de frutas vermelhas
40min
Sopa fria de manga e coco
10 Min
Salada de batata com vinagrete de ervas - TM5
Brak ocen
Sorvete de pêssego e figo
1 Std.
Granizado de amêndoa e lima
10 Min
Empadas de chocolate, maçã e clementina
Brak ocen
Sopa do verde
1 Std. 20 Min
Sorvete de tomate com manjericão
8h
Pasta de tomate mediterrânica
15 Min