Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g aipo
- 30 g cenoura
- 40 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 500 g carne picada mista
- 800 g tomate triturado
- 150 g água
- ¼ c. chá de sal
- ½ - 1 c. chá de pimenta
- ¼ c. chá de pimenta-de-caiena em pó
- 750 g massa tipo raviolis, c/ recheio a gosto
- 300 g queijo ricota
- 300 g queijo mozarela cortado em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3265.4 kJ / 780.4 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 411.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costeletas de borrego com molho cremoso
Brak ocen
Bulgur de laranja com legumes assados - TM6
Brak ocen
Tiras de vaca e espargos salteados
30 Min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Tagliatelli com salmão salteado e pesto com pistácios
35 Min
Esparguete à carbonara
30 Min
Peixe no forno com camarão, legumes e arroz basmati
1j
Salada de arroz com atum
35 Min
Empadão enrolado
1j 30 menit
One pot de massa com salsicha
30 Min
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1j
Cannelloni de frango com requeijão
1j 30 menit