Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g aipo
- 30 g cenoura
- 40 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 500 g carne picada mista
- 800 g tomate triturado
- 150 g água
- ¼ c. chá de sal
- ½ - 1 c. chá de pimenta
- ¼ c. chá de pimenta-de-caiena em pó
- 750 g massa tipo raviolis, c/ recheio a gosto
- 300 g queijo ricota
- 300 g queijo mozarela cortado em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3265.4 kJ / 780.4 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 411.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot de massa com salsicha
30 min
Carne satay com noodles arco-irís - TM6
Keine Bewertungen
Arroz de tomate e legumes
1 Std. 15 Min
Esparguete à carbonara
30 min
Rolo de massa fresca com ricota, espinafres e abóbora
Keine Bewertungen
Torta de presunto e requeijão
2j 10 menit
Esparguete com alho-francês e camarão
45 Min
Arroz de porco com cinco especiarias
50 menit
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1j
Arroz de salsicha à moda de Hong Kong
55 Min
Coxas de frango com puré de cenoura
8 Std. 45 Min
Carbonara de salsichas
40 min