Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal -
170
g cebola cortada em quartos
lub 170 g cebola roxa cortada em quartos - 130 - 150 g cenoura cortada em fatias (1-2 cm aprox.)
- 70 - 90 g talo de aipo cortado em fatias (0,5-1 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear mistura de legumes
30 min
Saltear frango em cubos
15 Min
Saltear 200 g de curgete
20 Min
Saltear 400 g de beringela
35 Min
Saltear 400 g de cenoura em palitos
20 Min
Saltear bacon com frango em tiras
15 Min
Saltear frango em tiras
15 Min
Saltear 200 g de alho-francês
20 Min
Saltear pimento vermelho com cebola
25 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 Min
Saltear 200 g de pimento
20 Min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min