Feuilleté au fromage

Feuilleté au fromage

4.5 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 1 oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 10 g de beurre coupé en morceaux
  • 200 g de fromage de chèvre
  • 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 50 g de fromage râpé
  • 1 œuf
  • 50 g de camembert coupé en petits morceaux
  • 1 c. à café de graines de pavot

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1280 mg
Białko 26 g
Kalorie 4070.8 kJ / 980.8 kcal
Tłuszcz 79.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 53 g
Węglowodany 39.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...