Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine de blé complet type 150
- 5 g de sel
- 100 g de chorizo doux, détaillé en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1404.3 kJ / 334 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 919.3 g
- Sód
- 3.8 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux lardons et au romarin
2h 55min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 Std. 20 Min
Couronne de magret séché à l'ossau-iraty
1h 40min
Bouchées aux chorizo et poivron
1 Std. 15 Min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2h 35min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Baguettes apéritives au curry et fromage
2h 35min
Gougères au comté
45min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min