![Doigts de saucisse d'Halloween Doigts de saucisse d'Halloween](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5cbe2c7-5620-4b5d-857a-c97be70d685c/Derivates/422b4af2658c7e4303d5271a570cdeff5b0a8e59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, préalablement congelé et coupé en morceaux (env. 2 cm)
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
-
400
g de chipolatas (env. 20 g chacun, 8 cm de long)
lub 400 g de saucisses knacki (env. 50 g chacun, 8 cm de long) - 9 olives noires dénoyautées, coupée en deux
- 1 œuf, battu
- 150 g de ketchup, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 952.2 kJ / 227.6 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 321.8 mg
Alternatywne przepisy
Os en chocolat
1h 45 min
Spaghetti au cerveau sanglant
13 godz. 30 min
Pizza fantômes
1h 45 min
Œufs mimosa aux yeux rouges
40min
Salade d'Halloween avec houmous sanglant
1h
Gressins au fromage et pesto tout vert
1h 30min
Cupcakes araignée
55min
Punch d'horreur
20min
Gaufre raclette
1 godz. 40 min
Tarte au potiron d'Halloween
2h
Palmiers au sucre
1h 10min
Biscuits apéritifs "fantômes"
1h