Œufs mimosa aux yeux rouges

Œufs mimosa aux yeux rouges

4.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 pièces

Składniki

  • œufs moyens (53-63 g) froids
    6
  • l'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • de jus de betterave
    50 g
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour les olives
    20 g
  • de poivre de Cayenne moulu
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la finition
    1 - 2 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • olives noires dénoyautées coupées en rondelles (2 mm)
    4
  • persil frais ciselé
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 56.2 kcal / 235.3 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 141.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...